faq

Du spørger – vi svarer.

Hvordan fungerer Invisalign®?

Tandretning med Invisalign® fungerer som en serie af usynlige skinner, der gradvist retter på tænderne. Du starter med din første skinne og skifter derefter til en ny skinne cirka en gang om ugen. Den nye skinne er en smule justeret i forhold til den gamle, og derfor vil dine tænder rykke sig i takt med, at du skifter skinner.

Hvor ofte skal jeg til kontrol?

For os er det vigtigt, at følge din udvikling, og derfor anbefaler vi kontrolbesøg hver 6.-8. uge

Hvad er attachments?

Attachments er små plastik dutter, der sættes midlertidigt fast på overfladen af dine tænder. De fungerer som holdepunkter for den usynlige skinne og sørger for at tænderne rykker sig sammen med skinnerne.

Hvorfor sliber man på tænderne?

Man sliber på tænderne for at skabe den nødvendige plads mellem tænderne og samtidigt sikre et så æstetisk resultat som muligt. Hos UNIQUEALIGN vil specialtandlægen imidlertid lave din behandlingsplan, så vi minimerer slibning for at skåne dine tænder mest muligt.

Hvor lang tid tager en behandling med Invisalign®?

Det afhænger helt af dit behov. Normalt anbefaler vi, at man går med hver skinne 1 uge, hvorefter den skiftes. En skinnebehandling med 24 skinner vil derfor tage ca. 6 måneder.

Hvad koster en behandling?

Prisen på din behandling vil afhænge af, hvordan dine tænder ser ud, og hvordan du bider sammen. Men via vores afbetalingsordninger, kan du næsten selv bestemme, hvor meget du vil betale om måneden.

Hvor ofte skal jeg skifte mine aligners (skinner)?

Hos UNIQUEALIGN anbefaler vi at lave mindre justering per skinne, da dette efter specialtandlægens vurdering vil give det bedste resultat. Samtidigt synes vi, at du altid har en frisk skinne på, og derfor vil du typisk skulle skifte aligner ca. 1 gang om ugen.

Hvordan ved jeg, om behandling med skinner er muligt for mig?

Book en gratis 60 min. forundersøgelse, hvor vores Specialtandlæge vurderer om skinner kan opfylde netop dit behov. Hvis det ikke er muligt kan vores Specialtandlæge anvise alternative løsninger, hvor man evt. kombinerer skinnebehandling med andre behandlingsformer.

Kan jeg gøre noget for at behandlingen bliver mere effektiv?

Ja – ved at lave lidt “gymnastik” med dine tænder. Det forgår ved, at du tygger på dine “Chewies” i samlet ca. 1-2 timer dagligt. Det flytter tænderne hurtigere og behandlingen bliver mere effektiv.