Få en næsten usynlig bøjle med Invisalign

Med Invisalign behøver du ikke at vente med at smile til behandlingen med din tandbøjle er færdig. Skinnerne er nemlig stort set usynlige, og det betyder, at du kan smile dig gennem hele behandlingen.

Invisalign

Hvad er Invisalign?

Invisalign er verdens første gennemsigtige skinner. Skinnerne er en innovativ og højteknologisk behandlingsmulighed, der har gjort det endnu mere attraktivt at få rettet tænder i dag. Med en skinne reguleres tænderne til den ønskede position via en komfortabel bøjle på en nænsom, men effektiv måde.

De gennemsigtige, næsten usynlige, skinner fra Invisalign står altså i stor kontrast til de meget tydelige togskinner, som mange forbinder med det at have bøjle. Skinnerne er fremstillet af gennemsigtigt plast, der er skræddersyet således, at de passer perfekt til lige præcis dine tænder. Skinnerne skal udskiftes hver 7. – 9. dag.

Og ligesom at skinnerne er udformet, så de passer ind i dit unikke behandlingsforløb, så tilpasses antallet af skinner ligeledes til hver enkelt person, så du får det antal skinner, netop du har behov for.

Skæve tænder kan være generende på mange måder – fysisk såvel som mentalt. Heldigvis er der hjælp at hente – blandt andet ved hjælp af tandbøjler, som kan rette på tændernes uhensigtsmæssige tandstilling.

Men det er ikke alle, der ønsker togskinner, som er synlige for alle. Her er Invisalign en oplagt behandlingsmulighed.

Variation

Antallet af skinner varierer, og du vil få mellem 10 og 50 skinner til dit behandlingsforløb. Skinnerne er alle forskellige og flytter trinvis tænderne en smule. Efterhånden som behandlingsforløbet skrider frem, bevæger tænderne sig til den ønskede position.

Som erfaren Invisalign-behandler anvender vores specialister inden for tandretning det populære og effektive system på en lang række af forskellige tandstillingsproblemer.

 

Derfor skal du vælge Invisalign

Invisalign-skinnerne rummer mange fordele. For udover at være gennemsigtige, så sidder skinnen ikke fast på dine tænder. Den kan derfor nemt tages af, når du skal spise. Da skinnen er gennemsigtig og dermed næsten usynlig, vil den ikke påvirke dit sociale liv.

Du kan spise og drikke, som du plejer, mens du er i gang med din behandling. For når du skal indtage mad eller drikke, skal du blot tage skinnen ud. Der er altså ingen begrænsninger, når det kommer til mad og drikke i modsætning til andre bøjler, som kan begrænse dig på dette område, da noget mad kan risikere at sidde fast i bøjlen.

Dog bør man undgå at drikke eksempelvis kaffe med skinnerne på, da de ellers kan blive misfarvet. Derudover er behandlingen en meget komfortabel måde at få rettet tænder på. Skinnerne fylder relativt lidt i munden og irriterer ikke dine slimhinder eller tunge på samme måde, som eksempelvis togskinner gør.

Med Invisalign er der også fordele, når det kommer til mundhygiejne og modvirkning af gener i forbindelse med skæve tænder. Skæve tænder kan nemlig være svære at holde rene.

Skinnerne hjælper med at modvirke gener og bidrager til en god tandsundhed. Med den aftagelige funktion kan du stadig børste dine tænder, som du gjorde, før du havde skinnerne. Desuden kan skæve tænder nedsætte dit bid og tyggefunktionen og være skyld i daglige gener. Behandlingen kan hjælpe til et mere optimalt bid, som retter op på disse udfordringer.

Hos UNIQUEALIGN samarbejder vi tæt sammen med Tandregulering KBH, som vi deler klinik med på Frederiksberg. Sammen har vi mange års erfaring med tandretning.

Sådan foregår behandlingen

Forløbet inden behandlingen

Ved den første gratis konsultation foretager vores specialtandlæge en vurdering af, hvorvidt en behandling med Invisalign-skinner er den rigtige behandling for dig. Hvis det vurderes at være tilfældet, udarbejder vi en behandlingsplan, der er baseret på faglig ekspertise og en 3D-scanning af dine tænders nuværende position, som danner udgangspunktet for dine skinner.

Udover 3D-scanningen tager vi også røntgenbilleder og fotos af dine tænder og dit smil, så vi kan skræddersy den rette behandling til dig. Vi fortæller dig om forløbet, du skal igennem, således at du er helt tryg og ved, hvordan forløbet vil komme til at forløbe.

Udover informationer om selve behandlingen, vil vi ligeledes give dig et indblik i, hvad behandlingen vil komme til at koste, og hvilke muligheder du har for betaling. Med de rette billeder, information om behandlingsforløbet og efter en god dialog baseret på dine forventninger og ønsker, er du nu klar til at få fremstillet dine individuelle Invisalign-skinner.

Når du har fået dine skinner

Som nævnt tidligere skal du huske at udskifte dine skinner hver 7.-9. dag – sådan forholder det sig i hvert fald som regel. Det er individuelt og afhænger af, hvor kompleks en tandretning der er tale om. Vi vil naturligvis vejlede dig i, hvornår dine skinner skal udskiftes med et nyt sæt.

Invisalign-skinnerne skal skiftes løbende, så dine tænder tilrettes kontinuerligt under behandlingen med en smule mere for hver dag, der går. Hver skinne retter dine tænder med omkring 0,2 – 0,3 mm. For at opnå de hurtigste og mest effektive resultater skal du være opmærksom på, at det kræver, at du anvender skinnen i minimum 22 timer i døgnet.

Så du kan godt tage skinnen ud, hvis du skal deltage i et arrangement, hvor du ikke ønsker at bære den, men vi opfordrer til, at du bør begrænse dette mest muligt.

Under dit behandlingsforløb kontrollerer vi, om din tandregulering forløber efter hensigten, og at eventuelle afvigelser løbende bliver korrigeret. Antallet af konsultationer hos tandlægen varierer fra person til person, men det er enten hver 4, 6, 8 eller 10 uge. Når du har anvendt din sidste Invisalign-skinne, kan du finde det store smil frem og betragte dit flotte resultat.

Selvom din behandling er færdig, vil vi dog ikke give helt slip på dig endnu. Vi vil nemlig gerne sikre, at dit resultat holder. Derfor vil vi gerne se dig til et tjek den første måned og seks måneder efter endt behandling.

Hvad koster en behandling med Invisalign?

Prisen for en Invisalign-behandling afhænger af, hvor meget dine tænder skal rettes. Hos UNIQUEALIGN vil vi gerne sikre dig et trygt og forudsigeligt behandlingsforløb.

Hvis du besøger os til en gratis forundersøgelse, vil vi derfor give dig et overslag over, hvad din behandling vil komme til at koste. Du er altså sikker på at kende prisen, inden du går i gang med behandlingen.

Vi ved godt, at en tandregulering ikke er en billig affære. Omvendt synes vi ikke, at betalingen skal forhindre dig i at opnå et smil, du er mere tilfreds med. Derfor tilbyder vi en fleksibel afbetalingsordning, som deler betalingen op i flere rater. De løbende afdrag vil vi fastsætte sammen. For studerende tilbyder vi ligeledes at trække 10 % af prisen, så tandretningen bliver mere overkommelig.

Hvor hurtigt kan du se resultater?

Vores mål er naturligvis at skabe de bedste resultater, som lever op til dine forventninger. For at sikre dette, laver vi et præcist og fejlfrit 3D-scan af dine tænder, som gør det muligt at skræddersy en behandling, der passer perfekt til dig og dine behov.

Ved hjælp af den effektive teknologi bag 3D-scanningen, er det muligt for os at fremstille en simulering af, hvordan dine tænder vil rykke sig, så du kommer til at opnå det smil du ønsker. Og de resultater, du med behandlingen vil opnå, får du mulighed for at se allerede ved 3D-scanningen. Med Dr. Wang, der er uddannet specialist i tandretning, kan vi forudsige og kontrollere, hvad der skal til for at opnå de ønskede resultater.

Er Invisalign den rigtige behandling for dig?

Du kan booke en gratis forundersøgelse, hvor du kan få 60 minutters snak med vores specialtandlæge i tandretning. Vi vil lave en grundig undersøgelse af dine tænder, snakke om dine forventninger til en tandregulerende behandling samt fremlægge mulighederne for at indfri dem. Vi vil herefter vurdere, hvorvidt og hvordan Invisalign-skinnerne kan hjælpe dig.

Alle de spørgsmål du ønsker svar på vedrørende behandlingen, vil vi til forundersøgelsen ligeledes være behjælpelige med at svare på. Det er ganske simpelt at booke en forundersøgelse hos os. Det eneste du skal gøre er at udfylde en kort formular. Efter det har du taget det første skridt mod det smil, du går og drømmer om. Til forundersøgelsen hjælper vi dig med at tage det næste.

Ofte stillede spørgsmål – FAQ

Hvor lang tid din behandling varer kommer an på, i hvor stor grad dine tænder skal korrigeres. Som hovedregel varer størstedelen af behandlingerne mellem 6 og 12 måneder. Dog kan behandlingstiden i nogle tilfælde være både kortere og længere.

Vores anbefaling er, at man tager skinnerne ud, når man indtager andet end vand. Det er dog ikke forbudt at drikke sodavand, når du har Invisalign-skinner på. Det er blot vigtigt, at du husker at vaske skinnerne efterfølgende, da kulsyren og sukkeret i sodavanden ikke må sidde på skinnerne for længe.

Det er tilstrækkeligt blot at skylle dem med vand, og det er ikke nødvendigt at tage skinnerne ud, når de skal skylles. En god huskeregel er at tage et glas vand, samtidig med, at du tager et glas sodavand. Så kan du hurtigt skylle efter.

Du må gerne ryge, mens du bærer dine skinner. Vi anbefaler dog, at du tager dem ud, når du ryger, med den begrundelse at rygning kan resultere, at skinnerne bliver misfarvet.

 

Behandlingen vil ikke være smertefuld, og du vil kun opleve et minimum af ubehag, sammenlignet med en konventionel bøjle. Det eneste, du kommer til at mærke, er, at du de første ca. 2-3 uger kan få lidt ømme tænder og gummer, da disse skal vænne sig til skinnen.

Men når du mærker denne ømhed, er det blot et tegn på, at skinnen allerede er i gang med at korrigere dine tænder. Hver 7.-9. dag, når du skifter skinnerne, kan du ligeledes opleve, at det vil stramme en smule. Det går dog hurtigt over, så det skal du ikke frygte.

Skinnen er utrolig nem at holde ren. Det eneste, du skal gøre, er, at børste dem to gange om dagen. Skinnen skal børstes med vand og almindelig sæbe – ikke med tandpasta.

De skal naturligvis tages ud af munden, når de skal rengøres. En god huskeregel er at børste dem i forbindelse med, at du alligevel skal børste dine tænder om morgenen og om aftenen. Udover det skal du også huske at skylle efter med vand, når du har spist. 

I dag er det muligt at rette mange former for skævhæder i tænderne med Invisalign. Teknologien bag er nemlig udviklet således, at de på grundig vis rykker på en uhensigtsmæssig tandstilling.

Behandlingen kræver dog indgående viden og erfaring – især til at rette op på komplekse tandstillinger. Derfor kan du opleve, at nogle tandlæger råder til en behandling med konventionel bøjle i stedet for.

Med omfattende viden om tandretning kan du med fordel rådføre dig hos en specialtandlæge, som kan fortælle dig om dine muligheder. 

Det korte svar er ja. Der kan dog være nogle individuelle udfordringer. Under graviditet kan du opleve, at dit tandkød er mere sensitivt end det er, når du ikke er gravid.

Med skinnerne kan du dermed være generet af ømhed. Kvalme kan også spille dig et puds under din graviditet. Trods disse faktorer er det dog alligevel en mulighed at få skinnerne under din graviditet. 

 

Ja, du skal sove med skinnen om natten. Du skal bære skinnen minimum 22 timer i døgnet for at opnå de hurtigste og bedste resultater.